Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Turfa gestaltlarda bina autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (okul, kızılışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan faik mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı bir araçtır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne dosdoğru oluşturulan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri erdemli tehlikee dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyen kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.
Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan strüktürlabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve mahal kaybının elan az olmasından dolayı henüz çok yeğleme edilmektedir.
Yangın ve müstacel manzara anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da rapor edilen bu karakol bazı modellerde alışılagelen kapı koluna müşabih.
Sert veya çelikten yapılan ve binanın dışında konum düz yangın merdivenleri de yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi bağırsakin kullanılmaktadır.
Yangın merdiveninin maslahatlevselliğini etkileyebilecek zararlı esir koşullarına karşı dayanıklı olması sinein esirgeyici kaplamalar
Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında tek taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı cidar Yangın Kapısı ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Kaçış bâtınin kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer örgülarda 125 mm’ den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki nispetle cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Sahanlığın en az yaygınliği ve uzunluğu, merdivenin yaygınliğinden az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;